Booth

15 September 2011

Cheezy Macharoni Nyummmyyy Recipe :)



Assalamualaikum

Hye korang ! 

Dah lama rasanya aku tak berkongsi resipi kan? Haha! Okayy, now aku nak share resepi western meyy~ Jangan main²~ Haha . LOL ! Actually resepi ni aku main hentam je, but sedap tawuk! Simple je la then aku ni anak dara lagi, belum nak teror masak sangat tapi atleast aku try. 

Betul tak?


Okayy, aku nak ajar korang masak MACARONI CHEESE

Jom mula jom !


Bahan-Bahan 

Macaroni ► Guna separuh je daripada paket tu.
Margerin Planta ► Satu/ Dua sudu.
Prego ► Satu Tin.
Garlic ► 4 Ulas.
Campbells Soup ► I kotak, dalam tu ada 3 paket. Guna satu paket je. Perisa terpulang kepada individu.
Susu Full Cream ► 1 kotak.
Keju ► 2 Keping.
Garam & Lada Hitam ► Secukup rasa.

Cara- Cara 

  1. Rebus Macaroni dalam air yang sedang menggelegak di atas api. Then, tambahkan secubit garam and satu sudu kecil magerin/planta. Anggaran masak selama 15 minit atau hingga ia sudah masak. Toskan air rebusan.
  2. Gunakan kuali LAIN untuk menggoreng 2 keping Burger ayam dan 3 batang sosej. Setelah siap digoreng, angkat serta toskan.
  3. 3 batang sosej yang LAIN direbus pula. So, kita akan dapat dua jenis sosej yang dimasak dengan cara berlainan.
  4. Panaskan 1 Sudu Planta/Majerin di dalam kuali dan tumis Garlic hingga wangi (jaga api suapaya tidak hangus).
  5. Masukkan burger ayam dan kesemua sosej.
  6. Kemudian, put Sos Prego Cheese & Herbs dan susu Full Cream. Jika suka banyak kuah, letakkan air yang telah digoncang di dalam tin Prego tadi.
  7. Masukkan 2 keping Keju dan 1 paket sup campbells.
  8. Then, letak garam secukup rasa serta lada hitam dan kacau.
  9. Akhir sekali, masukkan macaroni yang telah di tos tadi.
  10. SIAP !


Haha ! Senang kan . Nak tengok hasilnya? ↓



Nyummmmyyyyy ! 

Ni aku guna macaroni for vegeterian so bentuk macaroni nye canggih meyhh~ Haha ! Aku makan sedap je sebab dia tak rasa muak. Lagipun bajet dia okay lah berbanding makan kat Kenny Rogers or Secret Recepi. Haha! Gua makan berulang² . Teneneyyy~


Lagi² aku ni perempuan kan~ kena lah tahu masak lorh baru lah mak mertua sayang. Ecehhhh, agak² mak Superman  berkenan tak dengan apa yang aku masak? ~


Nak tengok video makan ? 


KLIK SINI 

HEHEEHEHHEEHEHEHE :D

8 comments:

fadlisabri said...

Waahhh....nmpk sedap....bole try nie!=)

Diana Jamal said...

Huhu~ terliur tengok! nak try la nnt! huhu

Cik Tomato said...

Fadlisabri ► Dipersilakan :)

Cik Tomato said...

Diana Jamal ► Hehe, silakan cuba ~

Nurul Mazni said...

wah dear.. tengs for sharing.. lepas ni boleyh try.. oke.. sis copy recipe masuk lptop keyh~ thanxxxxx

SANDRA AZWAN said...

yumsy!!

Cik Tomato said...

Nurul Mazni ► Hhee, welcome for viewing and trying my dear ♥

Cik Tomato said...

Sandra Azwan ► Hehe, yumsyyy !


Your IP number is : AWAS ! TINDAKAN ANDA DI BLOG INI SEDANG DIPERHATIKAN